Invinitum ApS

Hos Invinitum köper du vin på nätet
Att köpa vin hos Invinitum, är enkelt och lyxigt. Det är där du hittar de unika vinerna av hög kvalitet med 100% nöjd-kund-garanti. 
De erbjuder dig inte bara mat & vintips via sin vinshop, utan även vinprenumerationer, vinprovningar, vintillbehör och presentkort på vin. Invinitum har också en blogg där man skriver om mat & vin i allmänhet.

Invinitum arbetar i en nisch som är under stark utveckling och de är ett av de första och mest intressanta bolagen inom den.

Bakgrund och fakta
Invinitum bildades baserat på det faktum att den svenska alkohollagstiftningen förändrades den 1 juli 2008. Tidigare hade Systembolaget monopol på all försäljning av vin och sprit i Sverige, men med den nya lagstiftningen (4 kap. 2 § 1 st p. 7 alkohollagen (1994:101738), SFS 2008:366), som EU tvingade Sverige till, blev det tillåtet för privatpersoner att importera under vissa förutsättningar.

  • Köpet sker från företag i ett EU-land.
  • Köparen har fyllt 20 år.
  • Dryckerna är avsedda för köparens eller dennes familjs personliga bruk.

Med en kombination av tidigare erfarenhet av vinimport och e-handel, ansåg grundarna att det fanns förutsättningar för försäljning av vin till svenska konsumenter via internet.

Bolagsgruppen består av det danska moderbolaget Invinitum ApS som gör alla inköp från vinproducenter och som lagerhåller vinerna i Köpenhamn, driver vinbutiken på nätet och hanterar logistiken med leverans av vinerna direkt hem till kundens hemadress med hjälp av olika transportörer. Dotterbolaget Invinitum AB arbetar med försäljning av viner till de nordiska ”monopolen” dvs svenska Systembolaget, norska Vinmonopolet och finska Alko. Dessutom säljer man viner till företag inom det svenska HoReCa-segmentet, dvs hotell, restaurang och cateringbolag.

Comments are closed