Malmö Redhawks Holding AB

Vad vore livet utan ett sportintresse… Vår passion är ishockey och då givetvis våra lokala ishockeyhjältar Malmö Redhawks.

Efter det något turbulenta 2009 när klubben stod vid ruinens brant, blev vi tillsammans med ett drygt 20-tal andra finansiärer, stolta ägare i Malmö Redhawks Holding AB som är det juridiska namnet på bolaget. Vi ville tillsammans säkerställa att hockeyn kunde finnas kvar i Malmö. Utfallet blev inte det bästa – laget nådde inte ens kvalserien, med följd att ytterligare kapital behövdes och Hugo Stenbeck gjorde sitt inträde i klubben. Om detta kan du läsa här i SDS artikel. Hur det gick sen känner säkert de flesta till men det är definitivt historia. Stenbeck har dragit sig tillbaka från första ledet, men stöder klubben på ett förtjänstfullt sätt i bakgrunden.

Efter detta har klubben återvänt till de principer som alla var överens om 2009, dvs att bygga ett hockeylag med lokal förankring, från grunden med långsiktighet och tålamod. Som VD och sportchef har Patrik Sylvegård styrt klubben exakt i denna riktningen och resultatet har visat sig; Säsongen 2013/2014 spelade laget i Kvalserien för första gången på många år, och 2014/2015 kvalificerade laget sig för spel i SHL.

Klubbens ungdomsverksamhet har visat prov på mycket hög klass. Förutom att klubbens U16 lag är svenska mästare 2014, har även J18 och J20 visat prov på bra spel med stora framgångar.

Aktuell information om Redhawks finns på klubbens hemsida.

Comments are closed